Ca musafiri, cu toții suntem sensibili la modul în care suntem întâmpinați de gazdele noastre. Felul în care ei ne primesc, cuvintele de bun-venit, toate acestea vorbesc despre bucuria sau deranjul pe care l-am produs cu vizita noastră. Oare nu este la fel de important modul în care sunt primiți oaspeții în biserică?

Frații ușieri au menirea de a întâmpina oaspeții casei de închinare (atât musafiri, cât și membri ai bisericii), realizând un prim contact între aceștia și biserică. În acest fel, ei pot transmite mesajul bucuriei, dar și al dragostei lui Dumnezeu față de oricine caută părtășia cu El în cadrul comunității de credincioși. Totodată, ei au datoria de a supraveghea păstrarea ordinii și a bunei rânduieli în locașul de închinare în timpul întâlnirilor, cu scopul de a asigura un mediu plăcut pentru toți participanții.

Dintre responsabilitățile punctuale ale departamentului de întâmpinare oaspeți, menționăm:

  • să asigure condiții potrivite fiecărui oaspete al Bisericii;
  • să coordoneze ordinea în ceea ce privește logistica acces/timp petrecut in biserică, plecare-eliberare clădire în condiții optime si normale;
  • să asigure măsurile de securitate în clădire și liniștea în timpul programelor;
  • să supravegheze și să coordoneze ocuparea locurilor de parcare disponibile;
  • să asigure cazare musafirilor veniți de departe;
  • să acționeze în cazurile de urgență medicală: sesizarea personalului medical participant la slujbă, apelarea Serviciului 112 pentru intervenție, dacă este necesar;
  • să răspundă și să acționeze în cadrul proiectelor ocazionale ale bisericii (ieșirea cu biserica la Mărișel, pregătirea și distribuirea cadourilor de Crăciun etc.)

Viziune

Credem că Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei, dar și al ordinii. Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem tuturor oaspeților care doresc să participe la închinare.

Echipă

Liviu Pleșa

Gavril Repede

Victor Feneșan

Dorin Cuibus

Florin Bocoș

Implicare

Cei care sunt dispuși să se implice în această formă de slujire, sunt bine-veniți să ni se alăture!